Gäsp!

Nu är jag hemma igen.
Börjesson och jag har varit på Mauritius och jagat dront. Den är egentligen utdöd, men Börjesson har klonat fram ett gäng som levde i allra högsta grad. Men inte längre.

Vi landade på lördagseftermiddagen. Vi anlände i ett flygplan med pontoner, så vi kunde landa på vattnet. Vi klev iland och lastade ur burarna. Sen släppte vi iväg fåglarna. Tio stycken. När fåglarna flaxade iväg drog vi på oss vår utrustning.
Här skulle jagas!

Vi smög igenom en sockerplantage och redan där knäppte vi fem stycken. Sedan velade vi runt i fem timmar och fick tag på totalt nio stycken.
Vi grillade en dront över öppen eld. Det var grejer det! Det kanske inte smakade så himla märkvärdigt, ungefär som kyckling, men det kändes häftigt att äta på ett djur som varit utdött sedan mitten av 1600-talet.

Efter maten gav vi oss av till ett fint hotell. Vi delade svit, och på hotellet sprang jag faktiskt på Dr. Alban. Nästa morgon åkte vi tidigt med planet till Madagaskar. Därifrån tog vi ett privat-jetplan raka vägen till Landvetter. Där klev Börjesson av, men jag fortsatte hem till Karesuando. Göteborg-karesuando tar en timme med jetplan. Över 150 mil. Det ni!

Det är lite skoj om man tänker på att det nu springer omkring en dront (som vi lämnade) på Mauritius. Invånarna kommer nog bli lite förvånade. Det vi gjorde var nog inte så lagligt heller. Föda upp ett utdött djur och sen jaga det.

Nä, nu ska jag sova. Imorgon ska jag köpa upp ett lager med flasköppnare. Jag förklarar en annan dag.